Дечја недеља

Датум: 03. Oktobar 2022 09:57 Категорија: Догађаји

У ОШ "Бреково", као и у осталим образовним установама широм земље, одржава се Дечија недеља која ће трајати од 3. до 9. октобра.

Слоган овогодишње Дечије недеље је "Шта детету треба да расте до неба". У складу са тим у школи ће бити организоване активности, радионице, изложбе које указују на значај подстицајне и сигурне средине на квалитетно учење и живот деце.
Та средина подразумева инклузију, поштовање дечијих права, обезбеђивање услова за достојанствен живот деце и породице, што има за циљ подстицање развоја дечијих капацитета и потенцијала до максимума.
Тај циљ се једино може остварити партиципацијом свих актера који су укљичени у процес васпитања и образовања, дакле деце, породице, наставника, ваннаставног особља, локалне заједнице, просветних власти и шире друштвене средине.

Дечија недеља се на нашим просторима одржава још од 1934. године и за циљ има схватање важности дечијих потреба и заједичко превазилажење препрека у циљу пружања образовне, социјалне, здравствене, културне, финансијске подршкеи заштие сваког детета без
обзира на разчичитости.