Михољски сусрети села

Датум: 15. Septembar 2022 09:51 Категорија: Догађаји

Ученици ОШ "Бреково" учествовали су 14.9. на овогодишњим Михољским сусретима села који се одржавају у ОШ "Ратко Јовановић" у Крушчици.

Манифестација "Михољски сусрети села" одржава се у организацији Општине Ариље и Министарства за бригу о селу. Циљ ове манифестације је да се кроз разне активности, радионице, спортска такмичења одржи и сачува култура неговања традиционалних вредности и живота у селу, као и да се села надахну новом енергијом и да се његови мештани, а посебно деца забаве, уживају и кући понесу најлепше утиске.

Када је реч о спортским наднетањима наши ученици остварили су запажене успехе у неколико дисциплина. У кросу нашу ученици заузели су прва три места, Немања Обрадовић-прво, Никола Марковић-друго и Дарко Симеуновић-треће место. Када је реч о категорији старијих ученика у дисциплини крос, Јово Луковић је заузео прво место, а Стефан Ђоковић друго. У стоном тенису у категорији дублова наши ученици Анастасија Пјевовић и Милан Јовановић узели су сребрну медаљу. На полигону спретности најуспешнији су били Немања Обрадовић, Стефан Николић, Никола Марковић и Дарко Симеуновић.

Наши ученици су са манифестације понели искучиво лепе утиске, осмех и задовољство, а у школу су донели многобројне медаље на шта смо сви поносни.