Општинско такмичење из Хемије

Датум: 10. Mart 2022 18:42 Категорија: Новости

Општинско такмичење из Хемије

Наша школа, ОШ “БРЕКОВО“,је и ове године била домаћин за општинско такмичење из хемије,које је одржано у недељу, 06.03.2022.године са почетком у 9 часова.
За такмичење је пријављено укупно 16 ученика (девет ученика седмог разреда и седам ученика осмог разреда) из три школе из наше опшине: ОШ“Бреково“,Бреково-два ученика (један ученик седмог и један ученик осмог разреда), ОШ“Јездимир Трипковић“,Лтвица-пет ученика осмог разреда, и ОШ“Стеван Чоловић“,Ариље- девет ученика(осам ученика седмог разреда и један ученик осмог разреда).
За освојено прво,друго и треће место, школа је припремила дипломе, које су подељене ученицима који су освојили неко од прва три места на општинском такмичењу.
Ђурђе Николић, ученик седмог разреда наше школе из ИО Добраче, освојио је треће место из хемије на општинском такмичењу ( ментор наставница Јелена Алемпијевић ).
Због неповољних временских услова,такмичење није одржано у просторијама школе у Брекову.ОШ“Јездимир Трипковић“ у Латвици,уступила нам је своје просторије за спровођење такмичења.
Општинско такмичење из хемије одржано је по правилнику који је прописан од стране српског хемијског друштва.